Υλικά:

1 κιλό τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 μελιτζάνες φλάσκες
6 μεγάλες πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2-3 κόκκους μπαχάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις πλύνουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και τις πατάτες. Τις αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγα λεπτά και να λαδωθούν καλά.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συμπληρώνουμε νερό τόσο, όσο να καλυφθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 35΄ μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.