Τι θα χρειαστείτε:

100g βούτυρο
100g ζάχαρη
75g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25g κακάο σε σκόνη
2 αυγά

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα με περίπου μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το κακάο ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.

Μοιράστε το μίγμα στις 12 θήκες cupcake και ψήστε σε ένα προ-θερμασμένο φούρνο στους 180° για 14-18′. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει αναλόγως με τον φούρνο σας και αν χρησιμοποιείται τον «αέρα».

Από τη στιγμή που θα σβήσετε από το φούρνο θα συνεχίσουν να ψήνονται για περίπου 1′ ακόμη.

Extra tip: Αν θελετε να τα κάνετε ακόμη πιο λαχταριστά, φτιάξτε ένα γρήγορο σοκολατένιο γλάσο λιώνοντας λίγη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και απλώστε το στο πάνω μέρος τους.