Σουφλέ με τέσσερα τυριά
Με έμενταλ, γραβιέρα, παρμεζάνα και κασέρι
Υλικά για 6 άτομα
1 φλιτζ τσαγιού έμμενταλ ψιλοτριμμένο1 φλιτζ τσαγιού γραβιέρα ψιλοτριμμένη
1 φλιτζ τσαγιού κασέρι
1 φλιτζ του καφέ παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
λίγο αλεύρι για τη φόρμα
Για την μπεσαμέλ
50 γραμμ. αλεύρι
50 γραμμ. βούτυρο
600 γραμμ. γάλα
3 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
1. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα. Τη βάζετε στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο. Ρίχνετε μέσα το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ.
3. Ρίχνετε λίγο πιπέρι, μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Βγάζετε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και ρίχνετε τους 3 κρόκους αβγών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν με τη μπεσαμέλ.
4. Συνεχίζοντας ρίχνετε τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος ρίχνετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
5. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του σουφλέ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.
6. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και το παρατηρείτε χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου. Μόλις το σουφλέ φουσκώσει πάνω από το χείλος της φόρμας και πάρει ένα ρόδινο χρώμα το βγάζετε και το σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι.