Υλικά για 8 άτομα

Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
2 αβγά

Για τη γέμιση
6 πράσινα μήλα
1 φλιτζ του καφέ ζάχαρη
1 σφινάκι λικέρ αμαρέτο
1 κουτ. σούπας καφέ ζάχαρη

Για τη σάλτσα σοκολάτας
150 γραμμ. λευκή σοκολάτα
400 γραμμ. φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζετε τη ζύμη της τάρτας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι και ρίχνετε μια πρέζα αλάτι, πασπαλίζετε με το μπέικιν πάουντερ , ανακατεύετε καλά τα υλικά και ρίχνετε το βούτυρο.
2. Ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ρίχνετε μέσα στη ζύμη τα 2 αβγά και ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
3. Την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Καθαρίζετε τα πράσινα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Παίρνετε τα 3 τα κόβετε σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, τα πασπαλίζετε με τη καφέ ζάχαρη, το λικέρ και τα σκεπάζετε με λίγο νεράκι. Τα βράζετε καλά για μερικά λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα κτυπάτε στο μίξερ να γίνουν πολτός.
5. Βουτυρώνετε μια φόρμα τάρτας, ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο που να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και τη τοποθετείτε μέσα.
6. Ρίχνετε τη μαρμελάδα των μήλων που φτιάξατε και κόβετε τα υπόλοιπα 3 μήλα σε λεπτές φετούλες. Σκεπάζετε τη μαρμελάδα με τις φετούλες του μήλου, πασπαλίζετε με 1 κουτάλι καφέ ζάχαρη και τη ψήνετε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-45 λεπτά και μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
7. Ετοιμάζετε τη σάλτσα λευκής σοκολάτας. Ζεσταίνετε το φρέσκο γάλα, το αρωματίζετε με ό,τι λικέρ θέλετε, ψιλοκόβετε τη λευκή σοκολάτα, τη ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
8. Σερβίρετε τη τάρτα σε στρογγυλή πιατέλα και την περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα.