Φαγητά καλοκαιριού γεμάτα μυρωδιές …έτσι είναι και αυτό το φαγάκι που θα φτιάξουμε σήμερα.

Θα χρειαστούμε μελιτζάνες, κολοκυθάκια, θυμάρι, αλατοπίπερο, ένα μικρό κρεμμύδι ξερό, μισό κιλό γιαούρτι, τρία αυγά, μαλακό τυρί τριμμένο και τριμμένη ντομάτα.

Άντε να το φτιάξουμε…

Πλένουμε τα λαχανικά μελιτζάνες, κολοκύθια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε, τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο λάδι και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

Όση ώρα ψήνονται αυτά, εμείς θα φτιάξουμε μια πολύ εύκολη σάλτσα με την ντομάτα, θα βάλουμε λοιπόν την ντομάτα στην κατσαρολίτσα, λίγο λάδι, ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατοπίπερο και την αφήνουμε να βράσει, όση ώρα ψήνονται τα λαχανικά..

Όταν ψηθούν τα λαχανικά μας τα μεταφέρουμε τότε σε ένα πυρέξ, και ξεκινάμε με την πρώτη στρώση, ρίχνουμε λίγο θυμάρι, τριμμένο τυρί και την σάλτσα ντομάτας σκορπίζοντάς τη σε όλη την επιφάνεια και συνεχίζουμε με την δεύτερη στρώση κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Σε μια λεκανίτσα τώρα ρίχνουμε τα αυγά, γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στα λαχανικά, τα σκεπάζουμε καλά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί…

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα, όταν κάνει μια ροδαλή κρούστα, είναι έτοιμο .

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει για να κόβεται όμορφα και σερβίρουμε.