Το πιο νόστιμο κέικ κανέλας με μήλα
Ένα κέικ όλο νοστιμιά
Υλικά
250 γραμμ. φρέσκο βούτυρο200 γραμμ. ζάχαρη
1 κοφτό κουτ. σούπας κανέλα
½ κουτ γλυκού αλάτι
4 αβγά
400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και τα κτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.2. Ρίχνετε μέσα τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το κτύπημα. Ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας σε μικρή ταχύτητα.
3. Σταματάτε το κτύπημα, βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και το αφήνετε για λίγη ώρα στην άκρη.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ, αδειάζετε μέσα το μίγμα.
5. Βάζετε τα κομματάκια του μήλου μέσα σε ένα βαθύ πιάτο, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε μέσα στη φόρμα με τη ζύμη.
6. Ψήνετε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.