kremanew
Γεύσεις

Σιμιγδαλένιο γλυκό με γάλα καρύδας

Απλά ένα φανταστικό γλυκό

Συστατικά

12-14 μπισκότα σαβουαγιάρ,
1 φλ. γάλα καρύδας.

Για την κρέμα:
4 φλ. γάλα καρύδας,
4 κουταλιές ζάχαρη,
8 κουταλιές σιμιγδάλι,
3 κουταλιές αμυγδαλόψιχα,
8 κουταλιές ινδοκάρυδο.

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ βάζετε το 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας. Μουλιάζετε το κάθε μπισκότο για 4-5 δευτερόλεπτα, στραγγίζετε καλά και τοποθετείτε ομοιόμορφα στο δοχείο σερβιρίσματος.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Αφήνετε να βράσει και προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συγχρόνως με σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Συνεχίζετε να ανακατεύετε και ψήνετε την κρέμα μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Δεν σφίγγει τελείως στην κατσαρόλα.

Αποσύρετε από την εστία, ρίχνετε μέσα την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύετε και αδειάζετε πάνω από τα μουλιασμένα σαβουαγιάρ.

Αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, πασπαλίζετε την κρέμα με το ινδοκάρυδο και παγώνετε για 1 ώρα τουλάχιστον.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα