Υλικά

1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
¼ φλ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
½ φλ. ξανθή ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
1/4 φλ. γάλα
2 κουταλιές λάδι
3/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι ξίδι
½ κουταλάκι κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε ροδέλες. Τις μισές μπανάνες τις κρατάτε στην άκρη. Σε καυτό τηγάνι βάζετε τις υπόλοιπες μπανάνες με τη μαύρη ζάχαρη και ψήνετε καλά. Πρέπει να λιώσει η ζάχαρη και οι μπανάνες. Ακολούθως, αδειάζετε το μίγμα στο μπλέντερ, πολτοποιείτε και το αφήνετε να κρυώσει.

Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά, την ξανθή ζάχαρη, το μέλι, το γάλα και το λάδι. Βάζετε σε ένα μικρό μπολ τη σόδα και το ξίδι και μόλις αφρίσει το ρίχνετε στο μίγμα καθώς και την κανέλα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα βάζετε τον πολτό της μπανάνας και μετά λίγο-λίγο το αλεύρι.

Λαδώνετε καλά αντικολλητικές μεταλλικές φόρμες για μάφιν και γεμίζετε με το μίγμα μέχρι τα 2/3. Γαρνίρετε το κάθε μάφιν με μια ροδέλα μπανάνας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20΄-25΄ ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η λεπίδα ενός μαχαιριού από τα μάφιν.