Υλικά

650 γραμμ. ψιλοκομμένος άπαχος κιμάς
Μία φέτα ψωμί (μόνο την ψίχα)ένα ποτήρι λευκό κρασί
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 αβγό
2 κουταλιές βούτυρο
Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο κύμινο

Εκτέλεση

Πρώτα μουσκεύουμε το ψωμί μέσα στο κρασί. Κόβουμε ή τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολύ ψιλό. Βάζουμε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο νερό για να μαραθεί και προσθέτουμε το αλάτι, το κύμινο. Το τριμμένο ψωμί στραγγισμένο από το κρασί και στο τέλος το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε καλά με το κιμά και τα ζυμώνουμε με το υπόλοιπο κρασί μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Τα πλάθουμε μακρουλά , τα τηγανίζουμε με βούτυρο (δεν τα αλευρώνουμε)και τα βάζουμε σε σάλτσα ντομάτας να πάρουν μερικές βράσεις. Συνοδεύονται με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.