Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
-για-παραδοσιακα-Πολιτικα-Σουτζουκακια-Σουτζουκακια-σε-σαλτσα-ντοματας-696x465
Γεύσεις

Πολίτικα παραδοσιακά σουτζουκάκια

Τα γνωστά, αγαπημένα σουτζουκάκια

Υλικά

650 γραμμ. ψιλοκομμένος άπαχος κιμάς
Μία φέτα ψωμί (μόνο την ψίχα)ένα ποτήρι λευκό κρασί
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 αβγό
2 κουταλιές βούτυρο
Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο κύμινο

Εκτέλεση

Πρώτα μουσκεύουμε το ψωμί μέσα στο κρασί. Κόβουμε ή τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολύ ψιλό. Βάζουμε το σκόρδο στο τηγάνι με λίγο νερό για να μαραθεί και προσθέτουμε το αλάτι, το κύμινο. Το τριμμένο ψωμί στραγγισμένο από το κρασί και στο τέλος το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε καλά με το κιμά και τα ζυμώνουμε με το υπόλοιπο κρασί μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη. Τα πλάθουμε μακρουλά , τα τηγανίζουμε με βούτυρο (δεν τα αλευρώνουμε)και τα βάζουμε σε σάλτσα ντομάτας να πάρουν μερικές βράσεις. Συνοδεύονται με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα