Υλικά


1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 λίτρο γάλα σόγιας (με γεύση βανίλια)
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 ώριμες μπανάνες
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
λίγη κανέλλα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα. Σβήνουμε την εστία και χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις -πολτοποιημένες σε μπλέντερ- μπανάνες, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μια λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω το ένα φύλλο της σφολιάτας. Έπειτα αδειάζουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, ενώνοντας τις άκρες των φύλλων, τις οποίες και στρίβουμε στο τέλειωμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινίσει η μπουγάτσα. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και την κανέλλα.