Υλικά

4 κουτ. της σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα (και λίγη για το γαρνίρισμα)
4 ψημένα μήλα
2 κεσεδάκια μαλακό τυρί κρέμα
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Θρυμματισμένα κράκερ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο που έχετε λιώσει, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Αφού ανοίξετε τα μήλα από το πάνω μέρος και αδειάσετε το εσωτερικό τους, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και γεμίστε τα με το μείγμα βουτύρου. Ψήστε για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέστε κι αυτό το μείγμα στα ήδη γεμισμένα μήλα και ψήστε τα για άλλα 10 λεπτά.

Γαρνίρετε με την κανέλα και τα θρυμματισμένα κράκερ και σερβίρετε.