Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν έχει σημασία μόνο τι τρώμε αλλά και πως το τρώμε, η αισθητική λοιπόν και στην κουζίνα μας.

Είναι η εποχή των παντζαριών, αλλάζουμε λίγο τις σαλάτες μας, για να έχουμε ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων, πάντα ακολουθώντας την εποχή και τα καλούδια που μας φέρνει.

Γι αυτήν την παντζαροσαλάτα θα χρειαστούμε παντζάρια, καρότα, κολοκυθάκια αλατοπίπερο, λαδόξυδο, ηλιόσπορους και χοντροκομμένο καρύδι, τις ποσότητες θα τις καθορίσετε εσείς ανάλογα με το πόσοι θα φάνε.

Γι αυτήν της φωτογραφίας εγω έβαλα τρία παντζάρια, τρία μικρά κολοκυθάκια, δυο καρότα μια χούφτα καρύδια και ένα φλιτζανάκι του καφέ ηλιόσπορο.

Πάμε τώρα να την φτιάξουμε

Αρχικά βράζουμε τα παντζάρια αλλά να κρατάνε λίγο, το ίδιο και τα κολοκυθάκια και αφού κρυώσουν τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.

Τα καρότα τα κάνουμε φλούδες με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και όλα μαζί τα βάζουμε σ ένα διάφανο μπολ.

Ρίχνουμε αλάτι, χοντροκομμένο πιπέρι και το λαδόξυδο που το χτυπάμε πρώτα σ ένα βαζάκι με καπάκι, αμέσως μετά ρίχνουμε τα καρύδια και τον ηλιόσπορο, ανακατεύουμε με ηρεμία και απολαμβάνουμε…