Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
690aabe655d45229833fbd4af69f97a1
Γεύσεις

Νόστιμη πατατόπιτα στριφτή

Μια πίτα διαφορετική από τις άλλες

Υλικά

½ κιλό αλεύρι
2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ. ξύδι
½ κιλό κρεμμύδια ξερά σε λεπτές ροδέλες
2 κιλά πατάτες σε κυβάκια
2 αβγά
400 γρ. ανθότυρο τριμμένο
3-4 φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι
πιπέρι τριμμένο
1 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνετε ένα ποτήρι λάδι και το ξίδι. Προσθέτετε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί. Αφήνετε το ζυμάρι σκεπασμένο στην άκρη. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε ελάχιστο ελαιόλαδο και αφού κάψει σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Αφού βράσουν κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ανθότυρο, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνετε.

Ανακατεύετε καλά και τα ρίχνετε στις πατάτες, πιέζοντας με ένα πιρούνι να πάρουν μια ομοιόμορφη υφή. Παίρνετε το ζυμάρι, ανοίγετε 4-5 πέντε φύλλα λεπτά. Αφού ανοίξετε κάθε φύλλο, το κόβετε στη μέση κατά μήκος και απλώνετε μια γενναία δόση από την γέμιση κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγετε σε ρολάκι.Στρίβετε προσεκτικά τις άκρες για να κρατήσετε τη γέμιση στο εσωτερικό και το στρώνετε σε λαδωμένο ταψί.

Ξεκινάτε από τα τοιχώματα προς το κέντρο. Κάνετε το ίδιο με όλα τα φύλλα ώσπου να γεμίσει το ταψί με τη στριφτή σας πίτα. Σε ένα μπολ χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το γάλα και περιχύνετε την πίτα σας. Ψήνετε στους 180oC για 50′ λεπτά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα