Υλικά


4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρο νερό
3/4 φλιτζανιού γάλα χλιαρό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 κούπας ζάχαρη
ελαιόλαδο

Για το γλάσο


75 γραμμ. κουβερτούρα
12-14 κουταλιές της σούπας γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

τρούφα

Eκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά και το νερό. Προσθέτετε γάλα, ζάχαρη, αλάτι , αυγό και βούτυρο και ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει τόσο μαλακή και ελαστική ούτως ώστε δεν θα κολλάει. Μόλις συμβεί αυτό, σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε να διπλασιαστεί, τοποθετώντας την σε ένα ζεστό μέρος. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την ξαναζυμώνετε άλλο λίγο και με έναν πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Με ένα νεροπότηρο, κόβετε τη ζύμη σε ισομεγεθή κυκλάκια.

Με την βοήθεια ενός πώματος μπουκαλιού αναψυκτικού, κόβετε το κέντρο του κάθε κύκλου, ανοίγοντας μια τρύπα στη μέση. Βάζετε τα ντόνατς σε ένα καλά αλευρωμένο ταψί, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε πάλι σε ένα ζεστό μέρος ούτως ώστε να διπλασιαστούν εκ νέου. Όταν φουσκώσουν τα ντόνατς, τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και εν συνεχεία τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγιστεί το επιπλέον ελαιόλαδο.

Η παρασκευή του γλάσου είναι εξίσου εύκολη διαδικασία. Λιώνετε την κουβερτούρα, προσθέτετε τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύετε. Βουτάτε τα ντόνατς στο γλάσο και τα πασπαλίζετε με τη τρούφα.