Υλικά


350-400 γρ. ελιές μαύρες αλμυρές (όχι ξιδάτες)
1/2 κιλό αλεύρι περίπου
μαγιά σαν ένα μεγάλο αμύγδαλο
ρίγανη
χλιαρό νερό

Προαιρετικά: 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
πιπεριές πράσινες και κόκκινες (όχι καυτερές) κομμένες σε κύβους

Εκτέλεση


Βγάζουμε τα κουκούτσια απ’ τις ελιές και τις κόβουμε σε 3-4 κομμάτια. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ρίγανη και φτιάχνουμε ένα πολύ πηχτό χυλό. Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές, τις πιπεριές, και το κρεμμύδι τσιγαρισμένο και τα ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί με μπόλικο λάδι και ρίχνουμε μέσα τον χυλό, τον απλώνουμε ώστε να έχει ο χυλός πάχος 1 1/2 εκ. μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε και από πάνω λάδι, το αφήνουμε να φουσκώσει και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (περίπου 180ο C) μέχρι να ροδίσει.