Υλικά

• 500 γρ. σπαγγέτι
• ½ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
• 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
• 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
• 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
• Κανέλα
• Γαρίφαλο
• Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε 6 κουταλιές από το λάδι σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο.
Σοτάρουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να δέσει. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά λίγο πριν το τέλος του βρασμού.

Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθούν τα ζυμαρικά στη σάλτσα 1-2 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα, πριν σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.