fried-pastitsio-575x365
Γεύσεις

Πως θα φτιάξετε νόστιμο παστίτσιο στο τηγάνι σε 20 λεπτά

Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτές ντομάτας
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό βραστό
2 φλιτζάνια τσαγιού κοραλάκι ή σεληνάκι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4′. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετα για άλλα 2′. Προσθέτετε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε και τα ζυμαρικά. Βράζετε για 10′. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνετε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε για 1′. Αλατοπιπερώνετε το παστίτσιο. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύετε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρετε και πασπαλίζετε το υπόλοιπο τυρί

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα