Υλικά

Για τα ψητά λαχανικά

2 μεσαίες-μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
15 ντοματούλες ντοματίνια
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι
πιπέρι.

Για τα τορτελίνια

500γρ. έτοιμα τορτελίνι με γέμιση τυριού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¾ φλ. ντομάτα κονκασέ (200γρ.)
2 κουταλιές πάστα ντομάτας (70 γρ.),
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις μελιτζάνες και τα ντοματίνια σε ένα ταψί. Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και περιχύνετε τα λαχανικά. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά, μέχρι οι μελιτζάνες να ψηθούν και να μαλακώσουν. Βράζετε τα τορτελίνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και κρατάτε 1/3 φλιτζανιού από το νερό τους.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο. Σοτάρετε ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε την ντομάτα κονκασέ, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη και το βασιλικό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε 1-2 λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει λίγο παχύρρευστη.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και κατεβάζετε από τη φωτιά. Βάζετε τα ψημένα τορτελίνια σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας που φτιάξατε, τις ψημένες μελιτζάνες και ντοματίνια, και 1/3 φλιτζανιού από το νερό που μαγειρέψατε τα τορτελίνια. Ανακατεύετε να αναμιχθούν. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε αμέσως.