Αφράτη ομελέτα με πατάτες, κρεμμύδια και θυμάρι
Οι πατάτες συνδυάζονται μοναδικά με το κρεμμύδι και το θυμάρι
Υλικά
1/4 κ. πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερί μεσαίο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κ.γ. ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 φλ. (οχι τελείως γεμάτο) κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας τύπου έμμενταλ κομμένο σε μικρά κυβάκια
4- 5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (με μεταλλική λαβή γαι αν μπορεί να μπει στον φούρνο) ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Παράλληλα, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια (περίπου διαμέτρου 1 εκ.) τις πατάτες ενώ κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα κυβάκια της πατάτας και του κρεμμυδιού στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σωταριστούν για περίπου 20′ ανακαταύοντας παράλληλα με μια ξύλινη κουτάλα.
Θα πρέπει τα κρεμμύδια να μαλακώσουν ακι οι πατάτες να είναι απέξω τραγανές και μαλακές στο εσωτερικό τους. Αποσ΄υρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε από πάνω με το ψιλοκομμένο θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Κόβουμε το κίτρινο τυρί σε κυβάκια και ρίχνουμε το 1/4 στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στο τηγάνι με τις πατάτες, το κρεμμύδι ακι το θυμάρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5-6′, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι η βάσξη της ομελέτας να είναι ελαφρώς ψημένη και δεμένη. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι περιμετρικά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 12′ μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει ένα καστανό χρώμα. Τη βγάζουμε από το φούρνο, τη μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε!