Σμυρνέικα κουλουράκια με υπέροχο άρωμα
Η κλασική, αγαπημένη συνταγή
Υλικά
3/4 κιλού αλεύρι1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουτ. αμμωνία
4 αβγά
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και προσθέτουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το γάλα ελαφριά ζεσταμένο, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία.Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα πλάθουμε σε ένα κορδόνι που το διπλώνουμε στα τρία. Τα αλείφουμε με ασπράδι χτυπημένο και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.