Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
65130912_05783_thessaloniki_kalamari-gemisto
Γεύσεις

Καλαμάρια γεμιστά με ρυζι

Για τους λάτρεις των θαλασσινών

Υλικά

11/2 κιλό καλαμάρια μέτρια
2 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός
2 μέτριες ντομάτες, τριμμένες
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κόκαλο και το μελάνι και τα πλένουμε σε άφθονο νερό για να καθαρίσουν καλά και αν φύγει τυχόν άμμος που έχει μείνει.

Κόβουμε το κεφάλι και τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πλοκάμια κα ιτα κεφάλια που έχουμε ψιλοκόψει, το ρύζι, το μαϊντανό, την ντομάτα, το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση τα καλαμάρια, αφού το ρύζι θα φουσκώσει. Κλείνουμε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Προσέχουμε ώστε το άνοιγμα να είναι προς τα πάνω για να μη χυθεί το περιεχόμενο.

Προσθέτουμε 11/2 ποτήρι νερό (αν θέλετε προσθέτετε και λίγη ντομάτα) και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα