Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
peanut-butter-banana-bread-baked-oatmeal-w-name
Γεύσεις

Κέικ μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Το κατεξοχήν μαμαδίστικο γλυκό

Υλικά

Για το κέικ
3 ώριμες μπανάνες
125 γρ. βούτυρο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
175 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
125 γρ. δάκρυα σοκολάτας
200 γρ. φυστικοβούτυρο
2 κ.γ. κοφτές μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
80 γρ. μέλι
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη
2 ώριμες μπανάνες
125 γρ. φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Σιρόπι βανίλιας

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το σιρόπι βανίλιας και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα δάκρυα σοκολάτας. Τα ρίχνουμε στο μείγμα με το φυστικοβούτυρο και ενσωματώνουμε. Ψήνουμε το κέικ σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα, στους 170 βαθμούς, για 40-45’.

Εν συνεχεία προχωράμε στην επικάλυψη. Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το σιρόπι βανίλιας και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα