Γρήγορο.εύκολο, υγιεινό, γευστικό και γαργαλιστικό της όσφρησης …

Τα υλικά που θα χρειαστείτε 

Θα χρειαστούμε ένα κουνουπίδι, μερικές φέτες μπέικον, η για πιο υγιεινό φιλέτο γαλοπούλας, αλατοπίπερο, μαλακό τυρί χοντροτριμμένο, μια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, λίγο βούτυρο για το τέλος και τώρα πάμε να το φτιάξουμε…

Αγοράζουμε από την λαϊκή η απ τον μανάβη μας ένα κουνουπίδι, το κόβουμε στα δυο η στα τέσσερα αν είναι μεγάλο, το πλένουμε και το βράζουμε δέκα λεπτά, σε αλατισμένο νερό, ίσαίσα να μαλακώσει λίγο.

Αμέσως μετά το ρίχνουμε προσεκτικά στο σουρωτήρι για να στραγγίσει, εν τω μεταξύανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, παίρνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη και στρώνουμε επάνω το κουνουπίδι φουντίτσες φουντίτσες, μετά το βράσιμό τουκόβεται εύκολα με το χέρι.

Τρίβουμε από πάνω πιπέρι μπόλικο, εγώ λατρεύω το πιπέρι, κάνει και καύσεις γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας, να τα λέμε κι αυτά…

Κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας τις φέτες του μπέικον μικρά κομματάκια, εγώ βάζω τέσσερις πέντε φέτες, ίσαίσα για να το αρωματίσει και τα σκορπίζω πάνω, ρίχνω το μαλακό τυρί χοντροτριμμένο και τελειώνω με την κρέμα γάλακτος για μαγειρική κι αυτή με χαμηλά λιπαρά, πασπαλίζω λίγο ακόμη τυρί τριμμένο και το βάζω για ψήσιμο περίπου τρία τέταρτα της ώρας, θα το δείτε εσείς, μόλις ροδίσει από πάνω, είναι έτοιμο.

Σημείωση:Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος, ένα κουτί εβαπορέ γάλα τρεις κουταλιές νισεστέ, τα χτυπάτε καλά στο μούλτι και κάνει την ίδια δουλειά.

Καλή επιτυχία!!