Υλικά


4 ποτήρια του κρασιού ρύζι για πιλάφι
1 μέτριο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
λίγος δυόσμος
λίγος μαϊντανός
δάφνη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 ντομάτες ώριμες
πιπεριά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα και το τσιγαρίζετε με το ελαιόλαδο, το δυόσμο και το σκόρδο χοντροκομμένο. Ρίχνετε τη ντομάτα αφού πρώτα την έχετε περάσει από το τρυπητό, την αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά και εν συνεχεία προσθέτετε το ρύζι, πλυμμένο και σουρωμένο καλά, το μαϊντανό, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και την πιπεριά. Ψήνουμε το ρύζι για ένατέταρο της ώρας, ώσπου να απορροφήσει τη σάλτσα.