Υλικά

250 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη καστανή
5 κρόκοι αυγών
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
125 γρ. κουβερτούρα
5 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη καστανή
10 γρ. κανέλα
φιστίκι ανάλατο τριμμένο

Eκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Μαλακώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα. Χωρίζουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα 150 γρ. ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου έναν-έναν τους κρόκους εναλλάξ με το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο μισό μείγμα προσθέτουμε την κανέλα και στο άλλο μισό τη λιωμένη κουβερτούρα. Στη φόρμα του κέικ αδειάζουμε τα δύο μείγματα εναλλάξ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.