Σοκολατοπιτάκια με μπανάνα και φουντούκι
Ένας γλυκός πειρασμός που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
Υλικά για 24 κομμάτια
1 κρόκος αυγού12 φύλλα ζύμης στρογγυλά
125 γραμμ σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια
75 γραμμ φουντούκια κοπανισμένα
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
500 γραμμ σησαμέλαιο/ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε δύο κουταλιές ζεστό νερό και χτυπάτε καλά τον κρόκο του αυγού. Απλώνετε τα στρογγυλά φύλλα ζύμης και μοιράζετε ομοιόμορφα στο καθένα από αυτά τα κομμάτια της σοκολάτας, τα φουντούκια και τις φέτες της μπανάνας. Με το ειδικό πινέλο αλείφετε τις άκρες του κάθε φύλλου με το χτυπημένο κρόκο ούτως ώστε τα φύλλα να κολλήσουν καλά στις άκρες σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε λίγα λίγα τα πιτάκια ίσα που να ροδίσουν. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε κόψει λίγο απορροφητικό χαρτί ούτως ώστε να απορροφηθεί το λάδι. Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.