Ομελέτα φούρνου με αρακά και καρότο
Απολαυστική για όλες τις ώρες
Υλικά
4 αβγά1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
1½ φλιτζάνι αρακά φρέσκο
1 φλιτζάνι φετούλες καρότου
1 φλιτζάνι γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες
100ml γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
100ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς όλα τα λαχανικά.Προσθέτετε τη γαλοπούλα, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά.Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να σφίξει και να χρυσίσει η επιφάνεια. Τη σερβίρετε ζεστή, πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.