Υλικά

1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας
500 gr. αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
2 πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
200 gr. ανθότυρο
200 gr. γλυκιά γραβιέρα
2 μεγάλα αυγά
Ελαιόλαδο
Πιπέρι, Αλάτι

Εκτέλεση


Αφήνουμε το φύλλο κρούστας για πίτες εκτός ψυγείου για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά.Ψιλοκόβουμε τις αγκινάρες, το ξερό κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε 150 ml. νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε τις αγκινάρες να κρυώσουν.Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις αγκινάρες, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον μάραθο ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα τυριά, τα αυγά αλάτι και πιπέρι.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και καλύπτουμε τα τοιχώματα με 4 φύλλα τα οποία απλώνουμε ανάλαφρά και σουρωτά, δεν ξεχνάμε να ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο. Καλύπτουμε τον πάτο με 4 φύλλα, ραντίζουμε κάθε φύλλο με ελαιόλαδο, προσθέτουμε την γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.