Λαζάνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας
Μια εύκολη και πρακτική συνταγή
Υλικά
250 γρ. λαζάνια4 γλυκές κόκκινες πιπεριές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 πρέζα θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό βράζουμε τα λαζάνια μαζί με το χυμό του λεμονιού, για 7 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε στη βρύση. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 3 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε για 5 λεπτά το σπανάκι με μία κουταλιά βούτυρο και προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος αλάτι και πιπέρι. Σε ένα πιρέξ στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.
Από πάνω απλώνουμε το μισό σπανάκι και πασπαλίζουμε με τη μισή περμεζάνα. Σκορπίζουμε από πάνω τις σοταρισμένες κόκκινες πιπεριές και τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά προσθέτοντας σε κάθε στρώση και λίγη από τη σάλτσα ντομάτας. Τέλος προσθέτουμε από πάνω τα τριμμένα κίτρινα τυριά. Ψήνουμε το φαγητό για 30-45 λεπτά στους 170°C.