Υλικά


200 γραμμ αντίδια
200 γραμμ σπανάκι
1 σαλάτα λόλα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης
4 αυγά βραστά
1 κουταλιά μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
1/2 κουταλάκι κάρυ

Για το dressing:

1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουταλάκι μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά και τα κόβετε. Ανακατεύετε τα ψιλοκομμμένα μυρωδικά. Ανακατεύετε τα υλικά του dressing και περιχύνετε τη σαλάτα. Καθαρίζετε τα αυγά και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Αδειάζετε τους κρόκους, τους λιώνετε προσεκτικά με ένα πιρούνι και προσθέτετε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το κάρυ. Δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Ξαναγεμίζετε τα ασπράδια και στολίζετε τη σαλάτα. Κόβετε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και τις αραδιάζετε εδώ και εκεί, σαν κορδελίτσες για να δώσετε χρώμα στη σαλάτα σας.