Τηγανητό ρύζι με λαχανικά
Μια κατεξοχήν γεύση της Κινέζικης κουζίνας
Υλικά
450 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
4 κ.σ ηλιέλαιο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κούπα κατεψυγμένο αρακά
1 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
8-10 φρέσκα λευκά μανιτάρια, μεσαίου μεγέθους
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό με αλάτι και όταν βράσει ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Κόβουμε τη μελιτζάνα κατά μήκος και στη συνέχεια σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά και τα μανιτάρια σε φέτες και τα τοποθετούμε όλα μαζί με τη μελιτζάνα και τα κρεμμυδάκια στο ίδιο μπολ με τον αρακά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθούν και να μαγειρευτούν όλα, περίπου 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύουμε ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.