Τορτελίνια με ρικότα και σάλτσα φασκόμηλο
Ένα φανταστικό πιάτο
Υλικά
400 γρ. τορτελίνια τυριού
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας ρικότα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φασκόμηλο
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζετε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για όση ώρα ώρα υποδεικνύουν οι οδηγίες τους, τα σουρώνετε και τα κρατάτε ζεστά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο βούτυρο το φασκόμηλο με λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ψήνετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Περιχύνετε τα τορτελίνια με τη σάλτσα προσεκτικά ώστε να μην διαλυθούν. Σερβίρετε τα ζυμαρικά στα πιάτα και ρίχνετε στο καθένα 1 ½ κουταλιά της σούπας ρικότα και αν θέλετε γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι.