photo-10400526-1024x576
Γεύσεις

Κέικ λαδιού με σιρόπι πορτοκάλι

Ένα υπέροχο γλυκό

Για το κέικ

150 γραμμάρια ελαιόλαδο
400 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια καρυδόψυχα τριμμένη
300 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα σε σκόνη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Ο χυμός 2 πορτοκαλιών
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
Φλούδες από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τα κανελλογαρύφαλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι, εξακολουθώντας το χτύπημα με χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνετε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες στο μίγμα, σταματάτε το χτύπημα και ανακατεύετε με το χέρι.

Λαδώνετε μια ψηλή φόρμα για κέικ, αδειάζετε μέσα το μίγμα και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζετε αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το γλυκό με το μαχαίρι. Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα μικρή και βράζετε για 5 λεπτά. Περιχύνετε το κέικ κρύο με το ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού. Γαρνίρετε με φλούδες πορτοκαλιού.