Υλικά

500 γραμμ. φρέσκες φράουλες
2 φύλλα ζελατίνα
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
200 γραμμ γιαούρτι στραγγιστό
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση


Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ και τα αφήνετε να µουλιάσουν σε κρύο νερό ούτως ωστε να φουσκώσουν για περίπου ένα τέταρτο. Εν συνεχεία αφού τις στύψετε προσεκτικά µε το χέρι, τις αφήνετε να διαλυθούν στην κατσαρόλα με την κρέμα. Πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Τις πολτοποιείτε στο μίξερ και μόλις λιώσουν προσθέτετε τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.

Η υφή της πρέπει να είναι τέτοια ούτως ώστε να θυμίζει γιαούρτι. Προσθέτετε το γιαούρτι στην κρέμα και με το σύρμα ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε το χυμό πορτοκαλιού και αφού το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε τη φουσκωμένη ζελατίνα. Ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί η ζελατίνα στο ζεστό χυμό. Τέλος ρίχνετε το χυμό με τη ζελατίνη στις πολτοποιημένες φράουλες και σταδιακά προσθέτετε τον πολτό φράουλας στο χτυπημένο με τη σαντιγί γιαούρτι. Ανακατεύετε απαλά με σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια και την παγώνετε για 1 ώρα τουλάχιστον. Γαρνίρετε με φράουλες τα ποτήρια.