Υλικά


4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές, ανάμεικτες
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση


Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη. Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτετε στο μείγμα. Συνεχίζετε ρίχνοντας το νερό, το πορτοκάλι, τις σταφίδες και την αμυγδαλόψιχα. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Το ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά λαδωμένο στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου για 45’-55’.