salata_revouia
Γεύσεις

Σαλάτα με ρεβύθια και πατάτες

Τα ρεβύθια είναι θρεπτικά και πολύτιμα για την υγεία μας

Υλικά


450 γρ. ρεβύθια
700γρ. πατατούλες στρογγυλές
1 ματσάκι ρόκα
5 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά σε ροδέλες

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΔΥΟΣΜΟΥ – ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 χούφτα δυόσμο σοταρισμένο ελαφρά σε λίγο λάδι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζετε να βράσουν σε ξεχωριστά σκεύη οι πατάτες και τα ρεβύθια, τα οποία έχετε μουλιάσει αποβραδίς, μέσα σε αλατισμένο νερό.Στο μεταξύ ετοιμάζετε το πέστο πολτοποιώντας στο multi όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Ζεσταίνετε τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά για 5-6 λεπτά. Τα αφήνετε στην άκρη. Στραγγίζετε τα ρεβύθια και τις πατάτες τις οποίες βράζετε τόσο ώστε να μαλακώσουν, προσέχοντας μη σας λιώσουν. Αφού κρυώσουν οι πατάτες τις ξεφλουδίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μπολ.