Υλικά


450 γρ. φύλλο Βηρυτού
400 γρ χαλβάς βανίλια
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
πιπέρι

Για το σιρόπι

1,5 φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
1 κανελόξυλο

Εκτέλεση


Χοντροκόβουμε τον χαλβά και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια, την κανέλλα, τα τριμμένα καρύδια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Κόβουμε το φύλλο Βηρυτού στη μέση. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μακρόστενο φύλλο, το διπλώνουμε, το βουτυρώνουμε, βαζουμε λίγη από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.

Τοποθετούμε τα πουράκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά. Για το σιρόπι:Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη γλυκόζη, το μέλι, το ξύλο κανέλλας και βράζουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε τα ζεστά πουράκια με το κρύο σιρόπι, αφήνουμε για 2-3 ώρες να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε