Παγωτό με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
Ένα θρεπτικό και δυναμωτικό γλυκάκι
Υλικά
4 ώριμες μπανάνες
4 κουταλιές φυστικοβούτυρο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να παγώσουν καλά. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε λίγο κακάο σκόνη) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Γεμίζουμε τα καλουπάκια παγωτού με το μείγμα μπανάνας -φυστικοβούτυρου. Εισάγουμε τα ξυλάκια του παγωτού και τα αφήνουμε να παγώσουν στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Tip: Βουτάμε τις θηκούλες μας σε ζεστό νερό εάν δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το παγωτό