ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πριν 30 λεπτά
Έτσι φτιάχνεται η μηλόπιτα της Disney: Η πιο παραμυθένια συνταγή
Αυτή η μηλόπιτα δεν θυμίζει καμία από όσες έχετε μέχρι τώρα δοκιμάσει
Υλικά για την κρούστα
4 κουταλιές βούτυρο (σε μικρά κομμάτια)
¼ της κούπας λίπος
1 ¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλάκια ζάχαρη
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/3 της κούπας γάλα
Για τη γέμιση
1 κούπα νερό
6 μήλα Gransmith, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουταλάκια κανέλα
Για τη ζύμη
½ της κούπας βούτυρο (μαλακό)
2/3 της κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ της κούπας αλεύρι
1 ½ κουταλάκια baking powder
1/8 κουταλάκι αλάτι
¼ της κούπας κρέμας γάλακτος (για ζαχαροπλαστική)
Εκτέλεση
Ξεκινήστε με την κρούστα: Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το λίπος, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι όλα τα υλικά να ανακατευθούν καλά. Τυλίξτε το φύλο που φτιάξατε σε ζελατίνα και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Συνεχίστε με τη γέμιση: Βράστε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και τα μήλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάλτε το σκεύος με τα κομμένα μήλα μέσα στο νερό που βράζει. Αφήστε τα στον ατμό για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Ραντίστε με κανέλα.
Επόμενο βήμα η ζύμη: Λιώστε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Συνέχεια έχουν το αλεύρι, το baking και το αλάτι. Αφού το έχετε ανακατέψει σε ένα σκεύος μόνα τους, προσθέστε τα σταδιακά και ανακατεύοντας στο μείγμα με τα αυγά. Χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα και αφήστε στην άκρη για το ψήσιμο.
Τέλος, φτιάξτε την πίτα: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο. Τοποθετήστε σε ένα ταψί ή φόρμα την κρούστα. Απλώστε τη και από πάνω τοποθετήστε ½ κούπα ζύμη. Απλώστε πολύ καλά. Καλύψτε με τα μήλα και συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη.
Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η πίτα σας.
Αφήστε τη να κρυώσει και σερβίρετε.