Υλικά

7 μήλα κατά προτίμηση γκόλντεν
50 γρ. βούτυρο
220 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
180 γρ. ζάχαρη καστανή
180 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 γρ. βούτυρου και σωτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα.

Σε στρογγυλό πυρέξ ή φόρμα του κέικ απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τα ψίχουλα και βάζουμε επάνω το μείγμα των μήλων. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα ψίχουλατης ζύμης. Ψήνουμε στο φούρνο γιά 35′-40′, και το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με σαντιγύ ή σιρόπι καραμέλας, ενώ για τους πιο τολμηρούς το χειμώνα και με παγωτό.