Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια
350 γρ ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
600 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι
Ηλιέλαιο
Σκόρδο 1-2 σκελίδες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι , το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το σκόρδο καλά ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τις πατάτες. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω με την σάλτσα γιαουρτιού.