Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
muffinsjpg
Γεύσεις

Μuffins ρυζιού με γαλοπούλα

Με καρότα και κολοκυθάκι

Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι βρασμένο
1/3 φλιτζάνι γαλοπούλα καπνιστή
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 1/2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
3 αυγά
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το τριμμένο κολοκυθάκι, τα 2/3 από το τριμμένο τυρί και την καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε κυβάκια. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά στο βρασμένο ρύζι μπασμάτι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.