Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
4 κουταλάκια γλυκού κορν φλαουρ
200 ml λεμονάδα σπιτική
ξύσμα ενός λεμονιού

Για τη Λεμονάδα

500 ml χυμός λεμονιού
500 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml νερό

Εκτέλεση


Αρχικά θα φτιάξουμε τη σπιτική λεμονάδα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι (προσοχή, δεν πρέπει να βράσει). Αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε τα λεμόνια και τα στύβουμε, ενώ στην συνέχεια σουρώνουμε το χυμό σε λεπτό σουρωτήρι. Ρίχνουμε το χυμό μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλi.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο αυγά και τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε την λεμονάδα, το βούτυρο, την ζάχαρη,το ξύσμα λεμονιού και τέλος το κορν φλάουρ. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα κι αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, το αλείφουμε με την μισή κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να κρυώσουν και να κοπούν ευκολότερα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή στην λαμαρίνα του φούρνου μας, κόβουμε τη ζύμη με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστούν μικρά ρολάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Χτυπάμε τον κρόκο από το τρίτο αυγό, το αραιώνουμε με λίγο νερό κι αλείφουμε τα ρολάκια μας.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω -κάτω για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.