Υλικά

190γρ. φυτικό βούτυρο
100γρ. ζάχαρη
5 μήλα
καρύδια
σταφίδες
κανέλλα

Για τη ζύμη
300γρ. ζάχαρη
220γρ. αλεύρι
5 αυγά
2 βανίλιες

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο ταψί. Πάνω απο το βούτυρο περιχύνουμε τα 100γρ. ζάχαρης.
Καθαρίζουμε τη φλούδα απ' τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους 2-3 εκατοστών και τοποθετούμε κάθε ροδέλα με τη σειρά πάνω απ' το λιωμένο βούτυρο.

Πασπαλίζουμε με κανέλα, προσθέτουμε σταφίδες και καρύδια (προαιρετικά).

Για τη ζύμη
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι και ομογενοποιούμε.

Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40΄ περίπου.

Μόλις βγει από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.