Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
30-40γρ. βούτυρο
150γρ. ζαμπόν ή προσούτο, ψιλοκομμένο
3κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 αυγά
100ml κρέμα γάλακτος
100γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας. Το απλώνετε σε φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ζαμπόν ή το προσούτο μαζί με τα πράσα. Ανακατεύετε μέχρις ότου μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Τα απλώνετε πάνω στην τάρτα.

Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο και το αναμειγνύετε με το τριμμένο τυρί. Απλώνετε το μείγμα αυτό πάνω από τα πράσα και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε 45’-50’ την τάρτα σε προθερμασένο φούρνο, στους 200o C, μέχρι να ροδίσει και σερβίρετε.