Υλικά


500 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
250 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
20 γραμμάρια κάππαρη
150 γραμμάρια αρακά κονσέρβα ή φρέσκο
100 γραμμάρια πράσινες ελιές γεμιστές ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
500 γραμμάρια τόνος στραγγισμένος
50 γραμμάρια τομάτες κονκασέ ψιλοκομμένες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κρεμμύδι φρέσκο (το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση


Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και τα σουρώνουμε, φυλάμε 100 γραμμάρια από το νερό του βρασίματος. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τον αρακά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 8 -10 λεπτό ακόμα. Τέλος σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.