Υλικά

Για το κέικ
3 ώριμες μπανάνες
125 γρ. βούτυρο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
175 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
125 γρ. δάκρυα σοκολάτας
200 γρ. φυστικοβούτυρο
2 κ.γ. κοφτές μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
80 γρ. μέλι
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη
2 ώριμες μπανάνες
125 γρ. φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Σιρόπι βανίλιας

Εκτέλεση


Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το σιρόπι βανίλιας και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τα δάκρυα σοκολάτας. Τα ρίχνουμε στο μείγμα με το φυστικοβούτυρο και ενσωματώνουμε. Ψήνουμε το κέικ σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα, στους 170 βαθμούς, για 40-45’.

Εν συνεχεία προχωράμε στην επικάλυψη. Σε ένα μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το σιρόπι βανίλιας και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.