Υλικά

4 ½ φλιτζ. αλεύρι
1 ½ φλιτζ. Βιτάμ
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. μαύρες σταφίδες
1/2 σφηνοπότηρο ρούμι
2 αβγά
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια στη μύτη από το κουταλάκι
αλάτι
2 κρόκους αβγών για το άλειμμα
½ φλιτζ. Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού
1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των χεριών μας

Εκτέλεση


Μούλιασε σε ένα μπολάκι με το ρούμι τις σταφίδες για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν.Σε ένα μπολ, μεγάλο αυτή τη φορά, κοσκίνισε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μπολ του μίξερ (αυτή η συνταγή είναι ο παράδεισος του μπολ) χτύπα το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσουν και μετά πρόσθεσε τα αβγά και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίξε τώρα λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάς, και, μόλις απορροφηθεί, βγάλε το μπολ από το μίξερ, πρόσθεσε τις σταφίδες καλά στραγγισμένες και ανακάτεψε.

Κόψε από τη ζύμη κομματάκια στο μέγεθος καρυδιού και πλάσ’ τα σε κουλουράκια, αφού πρώτα αλείψεις τα χέρια σου με λάδι Τοποθέτησέ τα σε ταψιά αλειμμένα με Bιτάμ, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο (σκέψου ότι θα φουσκώσουν με το ψήσιμο), άλειψέ τα με τους κρόκους των αβγών ελαφρά χτυπημένους με 3-4 κουταλιές νερό και άφησε για 5 λεπτά να δημιουργηθεί κρούστα. Μετά ψήσε για 25-30 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα.