Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of
Η 'Ωρα του Λαού - Ελληνοφρένεια best of Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
pexels-anna-shvets-5964496-1024x683
Γεύσεις

Κρουασανάκια με κιμά

Με γραβιέρα και ζαμπόν ψιλοκομμένο

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γρ. κιμάς
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
4 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας λάδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι
πάπρικα
1 αυγό χτυπημένο
180 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση


Σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμυδάκια στο λάδι για 20’-25΄, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι του. Του προσθέτετε το ζαμπόν, το τυρί, το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε το μείγμα καλά. Κόβετε από τα φύλλα σφολιάτας 2 μεγάλους δίσκους. Κόβετε κάθε δίσκο σε 8 τρίγωνα (όπως την πίτσα). Μοιράζετε σε κάθε τρίγωνο από ίση ποσότητα γέμισης και τα τυλίγετε. Τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.