Υλικά

500 g ζυμαρικά φιογκάκια
30 g τυρί φέτα, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
500 g φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο, μόνο τα φύλλα
300 g μανιτάρια
100 g ελιές χωρίς κουκούτσι
400 g τομάτα καρέ
180 g πράσο, ψιλοκομμένο
100 g ελαιόλαδο
150 g ζωμός λαχανικών
1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση


Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα φιογκάκια για 11 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το πράσο και το σοτάρετε μαζί με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το αφήνετε να βγάλει τα υγρά του. Ρίχνετε την τομάτα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά. Μόλις ζεσταθούν, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές. Σερβίρετε σε ένα μπολ ή σε 4 πιάτα και στολίζετε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.